Objectius


La ubicació geogràfica de la plana del Vallès, situada entre les serralades Litoral i Prelitoral,  fa d'aquest espai un territori singular i divers. Alhora, però, també posa en perill aquesta regió, per el seu desenvolupament metropolità entre grans nuclis urbans (Terrassa, Sabadell, Granollers, Mataró, Sant Cugat) i amb la veïna Regió Metropolitana de Barcelona. 

La situació actual de la plana vallesana, deixa en evidència les mancances ambientals dels processos que s'han dut a terme, i aquí és on hem de prendre partit per enfilar un nou camí amb noves activitats i maneres de viure.

Volem engegar un projecte per la protecció de diferents espais amb interès agrícola, natural, social, històric i/o cultural, els quals són importants per la continuïtat paisatgística del Vallès. Aquesta iniciativa va lligada i continua amb el desenvolupament proposat per d'altres que ja van ser posades en funcionament com és el cas del Parc Agrícola del Vallès (PAV) o la proposta de Vies Verdes del Vallès (VVV). Aquesta proposta pretén coordinar accions de defensa sota un mateix nom, Les Joies del Vallès

Els objectius, per tant, són clars i van estretament lligats amb la preservació d'aquests espais:

1. Destacar els espais més emblemàtics del territori vallesà, tot defensant la visió d'espais naturals de la plana, posant-los-hi l'etiqueta de patrimoni natural.
2. Arribar a protegir els espais més emblemàtics i interessants, si es pot amb un grau de protecció similar al de Gallecs.
3. Crear una xarxa de cooperació entre les entitats amb voluntat de custòdia que es troben a la plana vallesana. Aquest és un objectiu bàsic per a garantir el bon funcionament de la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada